Els senyors del Dogtown

Pel·lícula dirigida per Catherine Hardwicke en 2005 i escrita per l'ex-skater professional Stacy Peralta. El film està basat en els fets reals de la història de los Z-Boys, un influent equip californià de skateboard guanyadors de diversos campionats del món en tot el país nord-americà durant la dècada dels 70.
Protagonitzada per Heath Ledger, Rebecca De Mornay, John Robinson, Emile Hirsch, Michael Angarano, Johnny Knoxville, Nikki Reed. Mitch Hedberg, còmic nord-americà que va tenir un petit paper en la pel·lícula, va morir abans de l'estrena d'aquesta, sent dedicada a la seva memòria.
Catherine Hardwicke, guanyadora del premi a Millor Director en el Festival de Sundance en 2003 per "Thirteen", és la directora d'aquesta pel·lícula que prentende immortalitzar en cinema la història de tres mites del skateboarding. Stacy Peralta, Tony Alva i Jay Adams, els adolescents que van evolucionar durant la dècada dels setanta, han participat de forma activa en el rodatge d'aquesta producció que també ha estat guardonada amb el premi al Millor Documental en el Festival de Cinema AFI.


Al començament de la dècada dels 70, en Venice, Califòrnia, un grup de joves skaters gaudien patinant als carrers i surfejant en el moll de "Pacific Ocean Park". Envoltats d'un ambient depriment, tant als carrers com en les seves respectives llars, en els suburbis de la ciutat, els nois s'agarren a l'única cosa que els fa gaudir, el skateboard.
Skip Engblom, l'alcohòlic amo d'una tenda de surf anomenada Zephyr, s'ofereix a patrocinar als nois amb la finalitat d'aconseguir més diners per a la tenda. Entre els joves destaquen tres: Stacy Peralta, Tony Alva i Jay Adams, que es autoproclaman com els Z-Boys. Ràpidament comencen a aconseguir un notable èxit en competicions locals de Santa Mónica, Venice Beach i els altres competidors no triguen a aprofitar que Skip els té sense pagar-los gens malgrat vendre un bon nombre de taules de skate gràcies als seus èxits. No obstant això, no tots ells assumeixen el triomf de manera idèntica.
Tony Alva, rep una oferta de Topper Burks, un ambiciós i prestigiós amo d'un equip de skate, sent el primer a deixar l'equip de Zephyr. Alhora que Skip s'enfonsa en l'alcohol i observa com els seus nois deixen l'equip per la seva reticència a compartir beneficis amb ells, Stacy i Jay deixen també Zephyr. Stacy es marxa a G&S i Jay es queda pel seu compte.
Els nois, cadascun ja amb el seu camí fet en la vida i sense notícies uns d'uns altres, es reuneixen amb motiu de la notícia de la greu malaltia de Sid, un dels nois de l'antic equip de Zephyr i amic dels tres.

Escribir comentario

Comentarios: 0

Didac@dsz.es
Dsz.photograph@gmail.com
+34 622914796