Moisès Broggi

     Va néixer el  1908 a la ciutat de  Barcelona. Va estudiar medicina a la Universitat de Barcelona, on es llicencià el 1931 sota la direcció d'August Pi i Sunyer i Joan Trias i Pujol, i on s'especialitzà en cirurgia

L'any 1966 va esdevenir membre de la Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona, de la qual en fou nomenat president el 1980. L'any 1981 fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi concedida per la Generalitat de Catalunya, i així mateix també ha estat guardonat amb la Medalla d'Or de Barcelona. El juliol de 2008 també fou guardonat amb el Premi Nacional a la Trajectòria Professional i Artística concedit per la  Generalitat de Catalunya en reconeixement a "la seva dilatada i prestigiosa carrera com a cirurgià i el seu compromís ètic i social". També a l'any 2008 va ser guardonat amb la medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya.

 

L'any 2009 l'Institut d'Estudis Mèdics (IEM) el nomena, a la Sala de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona, padrí del "Màster en Assistència Integral en Urgències i Emergències", per a medicina i infermeria, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

 

L'octubre del 2009 es va adherir a Reagrupament, formació que pretén declarar unilateralment la independència. L'agost del 2010 algunes fonts varen anunciar que tancaria la llista per Barcelona de  Solidaritat Catalana per la Independència a les eleccions al Parlament previstes per a la tardor però aquesta noticia va ser desmentida poc després. A les eleccions municipals del 2011, tancà la llista electoral de la coalicióUnitat per Barcelona

L'any 2010 s'anomenà el nou hospital de Sant Joan Despí en honor seu.

 El de novembre de 2010, amb 102 anys, va protagonitzar la portada del primer exemplar del nou diari Arajuntament amb la primera catalana nascuda el 2010.[8] El desembre del mateix any se li va atorgar el premi de la gent gran, concedit pels Amics de la gent gran.

 

 

                 Moisès Broggi
            Premi de la pau 1985

 


Oisès Broggi
Oisès Broggi

Escribir comentario

Comentarios: 0

Didac@dsz.es
Dsz.photograph@gmail.com
+34 622914796