Anna Wintour

La totpoderosa cap de redacció de la Vogue nord-americana, Anna Wintour, va ser caricaturitzada en el film "El Diable vesteix de Prada", però un publicat documental deixa veure un rostre més humà.

Vols saber-ne més i veure el vìdeo? clica aquí  

 

 


La todopoderosa jefa de redacción en Vogue norteamericana, Anna Wintour, fue caricaturizada en el film "El Diablo viste de Prada", pero un publicado documental deja ver un rostro más humano.
Quieres saber más y ver el vídeo? clica aquí 

"The september issue"


La tot poderosa cap de redacció de la Vogue nord-americana, Anna Wintour, va ser caricaturitzada en el film "El Diable vesteix de Prada", però un publicat documental deixa veure un rostre més humà. 
"The September Issue", que s'acaba d'estrenar amb bombos i platerets a Estats Units, retoca la imatge de dona despietada i gairebé inhumana d'aquesta "arbiter elegantiarum" que dicta la moda global, d'acord a AFP. 
Famosa al món de la moda, on fa tremolar als dissenyadors, Anna Wintour, que complirà 60 anys al novembre, va ampliar la seva fama amb la publicació d'un "best seller" escrit per una dels seus ex assistents, Lauren Weisberger. 
Però va anar sens dubte des que Meryl Streep la va encarnar com "Miranda Priestly", la gèlida cap de redacció de la revista amb prou feines imaginària "Runway", que es va convertir en un personatge global. 
Passant de la ficció a la realitat, l'equip de filmació del documental de R.J. Cutler va seguir durant mesos la preparació de l'edició de Vogue "més gruixuda de la història", la de setembre de 2007, abans dels estralls de la crisi i de la deserció dels anunciants publicitaris. 
Un total de 840 pàgines, de les quals 727 són de publicitat: xifres eloqüents de l'hegemonia de la indústria del luxe i la vestimenta sobre les revistes de moda, una realitat amb la qual ha de bregar la cap de la llegendària Vogue des de 1988. 
La hi veu en una reunió amb l'amo de la cadena de tendes Nieman Marcus, qui destaca que "ningú es posava més pells fins que Anna les va tornar a treure en Vogue" i pregunta quina creadors seran impulsats per Vogue per posar en evidència els seus models en els llocs de venda.
Aquest vincle amb la indústria és un motor poderós per a Anna Wintour, que sovint demana que la roba fotografiada "es pugui posar". 
"És Anna qui va tenir la idea de posar famosos en la tapa", una astúcia editorial que fa vendre revistes i roba, però que entristeix als puristes, recorda Grace Coddington, directora de creació de la publicació. 
Coddington ocupa aquest càrrec des de fa 20 anys també, i està encarregada de muntar els reportatges de moda, que després Anna Wintour no vacil·la a tallar o eliminar amb una simple ganyota. "Sempre acaba guanyant el punt de vista d'Anna", comenta l'editor de Vogue Tom Florio. 
Però encara que "El Diable es vas veure de Prada" (o "El diable es vas veure a la moda") es delectava amb els odis, rancors i traïcions que abunden en aquest mitjà, el documental presenta una realitat menys crua i Wintour mostra que pot somriure amb sinceritat, ser de vegades afable i fins a treure's les seves lents negres. 
"Va retirar aquesta foto? Quina bogeria!", s'acontenta amb comentar Grace Coddington després d'una inspecció per Anna Wintour de les pàgines preparades al vespra. 
Diàfana amb els seus vestits estrictes i ajustats a la cintura, poc maquillada i mai extravagant, Anna Wintour sembla abans de res voler donar la imatge d'una professional rigorosa. 
Evoca al seu pare Charles Wintour, periodista respectat a Gran Bretanya en els anys 60 i 70. "Penso que el meu pare va decidir per mi que seria periodista en Vogue", va dir, en recordar la seva adolescència a Londres en els anys 60. 
La seva filla Katherine "Bee" Shaffer, va decidir que no seguirà els seus passos. "Respecte a mamà, però per la meva és una indústria mitjà rara. Hi ha altres coses al món, i prefereixo estudiar dret".

 


Fonts del document * 

Traducció pròpia 
Ing/Sunt
http://www.youtube.com/watch?v=_LQV64IeScg&list=UUM1PjIHEQ2j-ULxJNi8Tlcw&index=5&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=23zVfwVXaW4 
http://www.youtube.com/watch?v=b7u7sgq4HNM

http://www.youtube.com/watch?v=ORX-hItE-sY

http://www.youtube.com/watch?v=6YcnEW3EF74
http://www.youtube.com/watch?v=9aBmFZij7cU
http://www.youtube.com/watch?v=wlnoPFRPx98
http://www.youtube.com/watch?v=6aUInFEg33Q

Escribir comentario

Comentarios: 0

Didac@dsz.es
Dsz.photograph@gmail.com
+34 622914796