NYMPH()MANIAC de Lars von Trier

NYMPH()MANIAC

Una nit freda d'hivern Seligman (Stellan Skarsgård) , un ancià encantador i solter, troba en un carreró a Joe ( Charlotte Gainsbourg ), una dona de 50 anys ferida i desgastada, ell atentament la du a casa seva , un petit apartament, on sent la necessitat de saber més de les circumstàncies que han dut a la noia aquesta situació, ella ens explicarà la poètica i salvatge historia d'una auto diagnosticada nimfòmana, un viatge eròtic repartit en 8 capítols...

  

www.nymphomaniacthemovie.com/

www.facebook.com/NymphomaniacTheMovie 

www.es.wikipedia.org/wiki/Nymphomaniac

 

 

Quant ens venen al cap els termes América, sexe i cinema des de Hollywood, ràpidament ens ve al cap la pel·lícula "Instint Bàsic" de Paul Verhoeven, màxim exponent del gènere en quant a referència sexual a la gran pantalla, resulta ser, que el producte estrella és a l'hora un dels més amagats per el gran mercat, una doble cara que no sorprèn gaire d'una societat tant dispar com és l'americana. Encara són pocs els grans directors que d'una manera més lliure o independent apunten cap aquest gran tabú en el cinema, en canvi  l'europeu de finals dels 90s és on trobem els primers fotogrames oberts sexualment, tot i què sempre dirigit a un sector jove i rebel com és el cas de Trainspotting en l'escena on Mark Renton (Ewan McGregor) desprès d'una gran nit plena d'alcohol, drogues i sexe amb una jovenísima Kelly Macdonald surt de l'habitació i es treu el preservatiu, imatge insòlita i impactant en la que per primera vegada apareix aquest element tan gràficament, , tret de sortida per a grans guions encapçats a les prestatgeries de productores de tot europa, Bernardo Bertolucci a la seva magnifica pel·lícula "Somiadors" on despulla a dos germans fills d'un poeta francès seduïts per l'encantador Matthew, un estudiant americà amb el que comparteixen somnis i records de Cinema antic. 

El Cinema americà tant avantguardista pel que fa en efectes especials, sembla encongit quant tracte la nuesa de les seves estrelles, són comptades i per que no dir-ho, úniques, les personalitats que mostren sense cap pudor aquesta faceta tant integra en el ser humà com són les relacions sexuals, fins que Helen Hunt trenca tots els esquemes amb el seu paper a la pel·licula d'alt contingut sexual i imatges explícites "Les sessions", on fa de terapeuta sexual, ajudant a persones afectades per algun tipus de discapacitat mantenint-hi relacions, pel·lícula de gran valor social, degut a la informació i divulgació d'aquesta a la societat sobre la carència afectiva i relacional de un gran sector de població, els discapacitats.    

Stellan Skarsgård
Stacy Martin
Jens Albinus
Jamie Bell
Charlotte Gainsbourg
uma Thurman
Sophie Kennedy Clark
Willem Dafoe
Connie Nielsen
Shia Labeouf
Mia Goth
Christian Slater
Udo Kier
Nicolas Bro
Lars Von Trier

Escribir comentario

Comentarios: 0

Didac@dsz.es
Dsz.photograph@gmail.com
+34 622914796